Chcel by som, aby tu po mne niečo ostalo

Takto na jeseň, okolo dušičiek, chytá ma melancholická nálada. Na cintorínoch, pri kostoloch, kaplnkách, krížoch, či dokonca popri cestách – všade horia sviečky… Čo je vlastne zmyslom našej existencie tu na Zemi? A kedy je človek „pripravený“ odísť na druhý svet? Sú ľudia, ktorých smrť zastihne nepripravených… No sú aj takí, ktorí mali to šťastie dožiť sa vysokého veku a vykonať všetko, čo chceli.

Čo bude najbližším ľuďom pripomínať, že som tu niekedy bol? Už dlhšiu dobu hľadám, čo by to malo byť. Postačia moje zápisky na blogu a fotky, ku ktorým sa budú môcť opätovne vracať a začítať sa do mojich myšlienok? Je to majetok – dom, ktorý sme postavili, záhrada, ktorú zveľaďujeme? Alebo to majú byť úspechy v práci, ktorých výsledky budú užitočné pre mnohých ľudí? Ale čo ak ich moje výplody mysle nezaujímajú a nebudú zaujímať ani potom? Čo ak nebudú mať vzťah k nášmu domu, alebo si ho nebudú môcť dovoliť a predajú ho? A tie úspechy v práci, mám vôbec nejaké, alebo strávim naozaj celú kariéru nezmyselnými status reportmi vo worde a šialenými tabuľkami v exceli?

Chcel by som, aby tu po mne niečo ostalo. Stále však neviem, čo by to malo byť. Viem len jedno. Kým na to neprídem, musím sa snažiť žiť naplno. Nesedieť doma, netráviť čas rolovaním po Facebooku a Twitteri. Vypadnúť niekam von. Zažiť veci mimo svoju komfortnú zónu. Objavovať svet okolo a hľadať si v ňom svoje miesto. Verím, že moje poslanie si ma nájde samé. Že to Boh vždy zariadi tak, aby sa každému dostalo to, čo sa k nemu má dostať. A možno si ma už aj našlo, len o tom zatiaľ neviem. Dož vie…


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.