Dostihy

Kone nie sú formula, nevydržia behať 52 kôl. To je hlavný poznatok z dnešného poobedia, ktoré sme strávili na dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke :-). Ten druhý je taký, že ak nestávkujete, je to trochu nuda. Každopádne, celkom príjemne strávený čas.

Ako už upútavka k tomuto článku napovedá, nepatrím medzi fanúšikov dostihov. V podstate nemám nič proti, len netuším o čo tam vlastne ide. Okrem tých základných vecí, akože sa kone napchajú do štartovacích boxov, tie sa otvoria a kone (väčšinou aj s jazdcami) uháňajú dookola, až dobehnú do cieľa. Ostatná problematika je mi cudzia a vlastne aj ukradnutá (aktuálne mám dosť iných starostí ako študovať pravidlá konských dostihov).

No ak chcete stráviť príjemné nedeľné popoludnie, odporúčam. Uvidíte koníky, dáte si čapovanú kofolu alebo pivko a ak si trúfate, môžete si vsadiť na víťaza. To potom držíte tomu koňovi celý pretek palce (kopytá) a keď náhodou vyhrá, máte radosť a bežíte si do okienka po výhru, za ktorú si môžete kúpiť ďalšiu kofolu :-). Tak je to veru!

Stránka závodiska v Bratislave – termínová listina.

Dostihy v Petržalke

Prehliadka koní pred štartom. Ak stávkujete, máte poslednú šancu zbadať, či ten váš kôň náhodou nekrýva alebo tak.

Dostihy v Petržalke

Ku koncu sa do prehliadky koní zapoja aj džokeji. Či kríva džokej nie je asi až tak podstatné 🙂

Dostihy v Petržalke

A je odštartované! Štartuje sa z boxov, keďže koňovi ťažko vysvetlíte, že má čakať na štartovacej čiare až kým ujo nepovie, že teraz.

Dostihy v Petržalke

Ak máte šťastie, kone prebehnú okolo vás maximálne 2-krát. Niekedy, ak nebežia ani celé kolo, iba raz. Ako som už spomínal v úvode, kôň nie je formula, jednoducho nevydrží behať 50 kôl.

Dostihy v Petržalke

Ale zato bežia ako sa hovorí „ozlomkrky“. Keď dobehnú, vyhlásia víťaza, vy roztrháte ten blbý tiket a idete na kofolu.


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.