Kde sa cvičí power joga

Priebežne aktualizovaný zoznam jogových štúdií v Bratislave a blízkom okolí, v ktorých si môžete zacvičiť power jogu. Kliknutím na značku na mape získate presnú adresu a odkaz na web adresu daného štúdia.

Bratislava

YoGo City

YoGo City je pokračovateľom pôvodnej siete jogových štúdií s názvom YoGo, ktoré niekoľko rokov fungovali v Bratislave (a v iných mestách Slovenska). Práve YoGo bolo miesto, kde som s cvičením jógy začínal a miesto, kam som sa vždy rád vracal zacvičiť si nejakú tú hodinku. Žiaľ, vírus COVID-19 a s sním spojený „lockdown“ na jar roku 2020 znamenal, že pôvodné YoGo to už nerozdýchalo a dnes sa venuje už iba školeniu inštruktorov. Pod hlavičkou YoGo City dnes nájdete voľné pokračovanie tohto jogového príbehu – aktuálne jedno štúdio na Gajovej ulici.

Hot Yoga Centrum (HYC)

Hot Yoga Centrum už dávno nie je len o „hot“ joge. Aktuálne najväčšia sieť jogových štúdií v Bratislave, čo do počtu štúdií i návštevníkov. HYC cvičí rôzne druhy jogy, vrátane „normálnej“ power jogy a tiež aj „hot“ jogu. Hot joga je ako cvičenie v saune – cvičí sa v miestnosti vyhriatej na 40°C, čo má za dôsledok získanie lepšej ohybnosti tela. (Hot joga je ale náročná – ak sa na ňu necítite, odporúčam začať radšej s klasickými lekciami.) Okrem toho robí HYC pravidelne aj jogové víkendové pobyty na rôznych miestach Slovenska. Aktuálne cvičia na 4 miestach: HYC Ružinov a HYC Extra – oba na Klincovej, HYC Petržalka – Vienna Gate a HYC Patrónka – Pri Habánskom mlyne.

Yoga House

Yoga House vyzerá síce na prvý pohľad ako jedno z menších štúdií, ale keďže majú k dispozícii na cvičenie až 3 sály, určite si tam nájdete vhodnú lekciu každý deň. V ponuke majú veľa rôznych druhov jógy, okrem iného teda aj moju preferovanú power jogu. Cvičenia vedú naozaj preverení inštruktori/-ky a aj keď má každý/-á svoj štýl, ešte sa mi nestalo, aby som bol nespokojný. S parkovaním v okolí Yoga House je to síce trochu horšie, no priaznivci hromadnej dopravy 🙂 ocenia jeho strategickú polohu presne v strede Bratislavy na Hodžovom námestí. Yoga House sídli najvyššom poschodí Goetheho inštitútu.

Ayisi Yoga Center

Ayisi Yoga Center tvoria tri priestranné svetlé sály určené na cvičenie. Jogové centrum vedie známy tanečník Fredy Ayisi. V ponuke nájdete viacero druhov jógy, štúdio je však hlavnou domovskou základňou pre akreditovanú školu Yoga Vidya, zameranou na výuku tradičnej jógy. Organizujú sa tu aj rôzne workshopy, hudobné koncerty a prednášky. Štúdio sa nachádza Mliekárenskej ulici v tesnej blízkosti Bajkalskej, na 6. poschodí administratívnej budovy. Parkovanie v okolí je celkom v pohode.

Darshana Yoga Studio (DYS)

Darshana Yoga Studio cvičí v dvoch sálach rôzne štýly jogy, medzi nimi aj power jógu. Štúdio sa nachádza neďaleko Hodžovho námestia smerom na Palisády na Štetinovej ulici.


Stupava

Fly4Fit štúdio

Fly4Fit štúdio ponúka okrem hodín power jogy, tabaty, pilatesu aj tréningy pole dance – tanec o tyči, aerial hoop – vzdušný kruh, aerial silks – vzdušné šály a fly high – akrobacia na flyfitovej sieti. Nachádzajú sa v Stupave na Okružnej ulici.

Happy

Štúdio Happy ponúka okrem power jógy aj rôzne iné kurzy ako napr. pilates. Nájdete ho v Stupave na Kúpeľnej ulici.


Samozrejme miest, kde sa cvičí power joga, je v Bratislave (a blízkom okolí) veľa. V mojich silách však nie je zaznamenať každé fitko či školskú telocvičňu, kde robia jednu hodinku power jógy do týždňa (bez urážky). Chcem preto podchytiť najmä väčšie štúdiá, kde si môžete zacvičiť power jógu každý deň, na rôznych úrovniach a v rôznom čase…

Našli ste chybu? Poznáte ďalšie miesto, kde sa cvičí power joga? Napíšte mi do komentárov, alebo použite kontaktný formulár.

Posledná aktualizácia: 27.9.2020


Použitá fotografia: meditation-yoga-relax-outdoors / Autor: roma11 / Licencia: CC0

Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

3 komentáre

  1. 30.09.2016

    […] PS: Kde sa cvičí v Bratislave Power joga […]

  2. 03.10.2016

    […] Po otestovaní uvedených možností som sa preto nateraz rozhodol používať druhý variant – vloženie vlastnej mapy priamo do článku. Konkrétne použite nájdete v článku Kde sa cvičí power joga. […]

  3. 26.10.2020

    […] je najväčšie bratislavské joga štúdio (pozri Kde sa cvičí power joga). Počas prvej vlny korony sa povenovali aj svojmu, dovtedy trochu zanedbávanému, YouTube kanálu […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.