LEGO v Auparku

V bratislavskom Auparku sa od 30. júna do 15. augusta 2010 koná výstava maxi postavičiek vyrobených z LEGO kociek. Ak máte radi túto svetoznámu hračku, s ktorou sa hrajú nielen deti, ale často aj ich rodičia, zbehnite sa tam pozrieť. Uvidíte, čo všetko sa dá z tejto stavebnice postaviť, ak si zoženiete dobrú zásobáreň kociek. Ja vám ponúkam pár zaujímavých faktov o skladačke LEGO a tiež niekoľko fotiek z Auparku. A koho by to zaujímalo – LEGO kocky sú v Auparku zlepené dohromady. 🙂

Firma LEGO vyrobí ročne viac ako 300 miliónov pneumatík, čím sa stala suverénne najväčším výrobcom (pneumatík) na svete.

Každú sekundu sa na Zemi predá 7 skladačiek stavebnice LEGO.

Každoročne vyrobia približne 19 miliárd LEGO kociek, čo je viac ako 2 milióny každú hodinu, alebo ak chcete tak aj 36 tisíc každú minútu. Onedlho sa už na Zemi nebude kde hnúť, všade budú kocky LEGO…

Pre informáciu, veža postavená zo 40 miliárd kociek LEGO dočiahne až na Mesiac.

Priemerne je na svete toľko kociek LEGO, že každý obyvateľ Zeme ich môže vlastniť 62. Teda aj tí, ktorí ani netušia, že nejaké LEGO existuje.

Na svete je 150 miliónov robotov BIONICLE, čo už je fakt sila. Veď každý obyvateľ Slovenska by mohol mať doma na poličke 30 kusov.

Existuje 915103765 spôsobov, ako môžete poskladať 6 kociek LEGO. Pôvodne sa myslelo, že ich je iba 102981500, to však nedopočítali poriadne dokonca.

Ak poskladáte všetky krabice LEGO, ktoré sa predajú za rok, na futbalové ihrisko, budú naukladané do výšky 77,8 metrov.


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.