Reštaurácia Pri kaplnke – Záhorská Bystrica

Dnes máme s manželkou výročie sobáša (15 rokov!) a tak sme sa vybrali na romantické manželské rande, teda vlastne na večeru. Reštaurácia Pri kaplnke v Záhorskej sa nám vždy zdala trochu drahšia a asi aj preto sme tam až doteraz neboli. Počuli sme však celkom dobré referencie, a tak keď už máme dnes ten výročný deň a navyše decká sú na prázdninách, prečo ju nevyskúšať?

Reštika sa nachádza v tichej lokalite Záhorskej Bystrice – vlastne už medzi rodinnými domami, smerom od Billy hore do kopca. Takto v lete sa dá sedieť aj vonku pod pergolou, v záhradke okolo je pokosené tráva a hojdačky. Ideálne miesto na rodinnú večeru aj s malými deckami. Zariadenie vo vnútri je príjemné, nepôsobí príliš snobsky, no na prvý pohľad je vidieť, že to nie je vyžírka s denným menu za 2,9€. Na stenách sú celkom funny obrazy s motívom „volského oka“, i keď po chvíli zistíte, že sú to vlastne iba cca 4 obrazy, ktoré sa stále opakujú.

Takto v strede týždňa však mali úplne prázdno. Aj keď je síce leto a ľudia sú na dovolenkách, čakal som, že tam bude viac hostí. Predsa len v blízkosti je štvrť najväčších pracháčov Slovenska, čo sa im určite nechce doma variť, alebo aspoň niekto na kofolku sa môže zastaviť. No okrem nás obsadený iba jeden stôl a aj tam práve dojedali.

Objednali sme polievku aj hlavné jedlo. Všetko bolo chutné, ba priam výborné. A tie porcie – naozaj OBROVSKÉ! Moja fazuľová polievka by sa dala spokojne preklasifikovať za hlavné jedlo, pretože po dojedení som mal v podstate dosť. (A to ma ešte čakal maxi rezeň!)

Obsluha bola milá a v pohode, niet čo vyčítať. Celkový účet za jedlo + nápoje = 35€. Nie málo, avšak odchádzali sme spokojní a naozaj prepchatí. Určite sa sem ešte niekedy vrátime!

Maďarská polievka Jokai – veľké fazule, široké rezance, klobása a mäso. Plný tanier, lyžica stála. Hotové hlavné jedlo!

Demikát – objemovo menší ako fazuľová polievka (myslím tým, že primeraná porcia), avšak naozaj chutný.

Hovädzie líčka , zemiaková kaša, grilovaná koreňová zelenina. Ak máte radi líčka, tu ich robia naozaj perfektné.

Slovenská klasika – MAXI rezeň 250g , k tomu opekané zemiaky a uhorkový šalát, ten sa mi však nemestil do záberu.


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.