Slávnosti vína Záhorská Bystrica – 8. ročník

Dnešnú sobotu sa u nás v Záhorskej Bystrici konal 8. ročník Slávností vína. Keďže sme tu vlani ešte nebývali, nevedel som poriadne ako to prebieha, ale však všetko je po prvýkrát. So susedom R. sme sa dohodli, že sa tam večer pôjdeme pozrieť, keďže naše manželky sú na tom výlete v Barce. Aj keď poobede som už nemal veľmi náladu – cez obed som bol po Ivanu, čo sa vracala zo školy v prírode a následne sme ťahali rovno na pohotovosť na Kramáre, lebo došla s dochrámanou rukou. Za celý deň som spravil asi tak 1/3 toho čo som si naplánoval. No večer to zo mňa nejako opadlo a navyše už som bol aj dosť unavený na robotovanie, rozhodol som sa, že predsa len pôjdem.

Slávnosti vína: Pri vstupe dostane návštevník pohárik na ochutnávanie (ten mu potom zostane na pamiatku) a 10 záhoráckych dukátov (kupónov) – cena 7€. Ďalšie dukáty sa dajú dokúpiť 10 ks za 4€. No a potom už len chodíte ku jednotlivým stánkom, kde vám za dukáty nalievajú víno z ponuky na ochutnávku. Cena za 0,04l je 2-3 dukáty, iba nejaký ríbezlák sa dal kúpiť za 1 dukát.

Trochu som bol z toho celého sklamaný: moja predstava bola, že tam budú vinári, ktorí budú čapovať vínko z vlastnej produkcie zo sudov. Namiesto toho tam však boli obchodníci (kadejaké eshopy a tak), ktoré rozlievali fľaškové víno klasických (už komerčných) značiek. Burčák žiadny, iba cigánska. Každopádne, stretli sme tam aj ďalších susedov, chvíľu sme pokecali a je dobre, že sa v dedine aspoň niečo deje.

R. potom ešte ostal, lebo si neprezieravo kúpil jeden lístok do tomboly, ktorá mala byť o 10 minút od kedy sme prišli (cca 19:00) a nebola ani keď som pred desiatou odchádzal, čo som ja odmietol tam už čakať. To tiež nepovažujem za fér, keď predavačky lístkov do tomboly buď nevedia, alebo vedome odrbávajú a každému hovoria, že tombola bude za chvíľu a ona bude na záver večera niekedy po desiatej v noci, keď tam už skoro nikto neostal.


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.