U Slováka

Vojdeš dnu. Nahlas pozdravíš ako prvý hneď pri vstupe. Možno to zaberie, pomyslíš si. Nik ťa neodzdraví aj napriek tomu, že nesmrdíš. Lebo to ešte nevieš, ale si priesvitný. Nie je potrebné sa unúvať, usadiť ťa, alebo niečo povedať. Tak čakáš. Chvíľu, dve chvíle, tri… Nič. Nervózne sa začneš obzerať, ale nie veľmi, lebo však nechceš dostať po papuli. Človek nikdy nevie.

Tak čo teda chceš? Hlavne nešpekuluj, nevýmyšľaj, navypytuj sa ako debil a niečo už vyber, však nemajú na teba celý deň. Počkáš. Dobre? Lebo ak nie, aj tak si počkáš. Hlavne, že si ešte nedostal po tej papuli.

Medzičasom prišiel majiteľ. Ktorá sviňa prašivá mu to zaparkovala na JEHO mieste rovno pred vchodom? Ideš preparkovať. Veď aj tak nemáš čo robiť, lebo čakáš. Žiadne bagetky, pomazánočky alebo podobné serepetičky pred jedlom tu nedržíme. Ta čo sme, kde sme, to hádam nie len tak? Kukaj na našu LED TV zavesenú na stene a buď rád, že tá je zadarmo. For free, akože služba zákazníkovi, chápeš?

Konečne je to tu. Vcelku úspech, z 3 chodov zabudli iba na jeden. Studené, presolené, mastné a bezduché. Dookola strúhaná mrkva a sterilizovaná čalamáda. Ale však neva, hlavne, že si nedostal po papuli za to auto. Aha a aby som nezabudol, fajčíš? Si zvykaj. A nabudúce sa radšej nažer doma, keď ti to vadí, fajnovka.

Ešte si nedojedol? Kua, tak čo sa s tým toľko serieš, už tu majú pre teba ďalší chod. Tu to musí fičať mladý pánko, tu nie je čas na najekú gastronómiu alebo čo. Dojedz a vypadni.

Že kávu? Ale kde to ty do rite žiješ? Nevidíš, že majú teraz nejakú strašne dôležitú prácu? No dobre tak, nemajú. Ale teba je do toho hovno, čo robí vedúci s čašníčkou v sklade. To fakt chceš tú kávu? No dobre, ale rovno aj s účtom. Pán už predpokladám nebude.

Nedodaný chod? Jak nedodaný? Objednaný bol? Bol. Tak zaplať. Čo nevidíš tuto na jedálnom, že zmluvné ceny dohodou? Alebo treba zavolať majiteľa? A ty ho radšej nechci nasrať, už to auto bolo dosť na hrane. No dobre, platíš to celé, fakt nemáš na toto náladu. A sprepitné, to ako ani mizerných 25% nenecháš? Ty si fakt škrob jeden zdochliacky! Veď počkaj hajzel jeden, nabudúce ti napľujú do polievky, sa neboj. Už sa radšej ani nevracaj!

Predsa len pozdravíš, ale to je jedno. Bo už aj tak sú všetci kdesi vzadu zalezení. Celkom príjemný večer, hovoríš si. Ani po papuli si nedostal.


Použitá fotografia: snacktime / Autor: Niels Rameckers / Licencia: FreeImages.com

Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.