Zaplať a nechaj tak!

Opäť nastal čas preplnených fitness centier a vydýchaných cvičebných sál. Samozrejme, každý má právo začať cvičiť kedy sa mu zachce (a teda aj 1. januára). Čo však nechápem sú pohnútky úplného nováčika, ktorý si z plejády rôznych variantov lekcií jogy vyberie tú označenú ako „náročná – len pre skúsených“.

Vedeli ste však, že toto sú práve tí ľudia, ktorí zlepšujú ekonomiku prevádzky každého fitka či jogového centra? V štúdii „Paying Not to Go to the Gym“ sa uvádza, že až 80% návštevníkov, ktorí si platia mesačné členstvo, by ušetrilo, keby si kupovali iba jednorazové vstupy… 😉

Naopak, až o 17% viac ľudí, ktorí si kupujú iba mesačné predplatné, zostane cvičiť po celý rok, v porovnaní s tými, ktorí si hneď na začiatku kúpia celoročnú vstupenku. A to i napriek vyššej celkovej cene (keďže ročná cena býva viac zvýhodnená). Celé je to dané tým, že vnútorná motivácia niečo pre seba robiť je oveľa väčšia ako v januári zaplatené vstupné.

Nevyčerpané predplatné vstupuje významnou mierou do biznis modelu každého fitnes zariadenia. I preto je málo takých, ktoré by ponúkali možnosť čerpať x-vstupové predplatné neobmedzený čas. Kdesik som čítal, že min 20% kapacity z x-vstupových predplatných lístkov ostane rovnako navždy nepoužitá.

Na záver ešte (trochu skrátený) citát z knihy Bridget Jonesová – S rozumom v koncoch:

Pondelok, 28. apríla
58 kg, …, počet návštev fitcentra: 0, počet návštev fitcentra v tomto roku: 3, výška ročného členského príspevku: 370 libier, cena jednej návštevy fitcentra: 123 libier (veľmi neekonomické). Tak áno. Dnes rozhodne začnem chodiť cvičiť, … Bože, už je deväť? Radšej si pôjdem zacvičiť až večer.

Pekný deň všetkým a veď viete čo – nezabudnite ísť niekam športovať. Len si teda nekupujte ročné predplatné a dobre si pozrite na akú lekciu sa vlastne trepete. 🙂

Použité materiály a inšpirácie:


Použitá fotografia: plank-exercise-female-fitness-fit / Autor: tacofleur / Licencia: CC0

Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.