GC5J268 – Rosslyn Chapel Past?

Nesedeli sme len v centre Edinburghu, ale vybrali sme sa aj na vidiek – konkrétne do dedinky Rosslyn, kde sa nachádza svetoznáma kaplnka. Aj keď teda zachádzala sem autobusová linka číslo 37, čiže dá sa povedať, že sme boli stále ešte v Edinburghu, respektíve v jednej z jeho okrajových častí.

Kaplnka má dlhú históriu, no v dnešných časoch je známa najmä tým, že sa v nej odohráva záver knihy Da Vinciho kód od Dana Browna. Keďže sme prišli ešte pred otváracími hodinami, akurát som stihol odloviť aj neďalekú skrýšu.

Inak skvelé miesto, pretože bola odtiaľ vidieť celá kaplnka, teda aj jej spodná časť. Z hlavnej časti sa totiž vchádza akoby do pivnice, no tam bolo opäť okno. A z tohto pohľadu je pekne vidieť, že kaplnka je vlastne postavená na kopci, takže aj jej spodná pivničná časť má z jednej strany odkrytú stenu.

Poradové číslo:369
Dátum nájdenia:25.04.2023
Krajina:🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿󠁧󠁢󠁳󠁣 GB/SCT
Geocache kód:GC5J268
Oficiálny log záznam:GL19M4QAG

Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.