Zapekaný šalát (varíme v jednom hrnci)
Zelený video recept – vegetariánsky šalát, na ktorého prípravu vám stačí jeden hrniec (pekáč). Potrebné suroviny Postup prípravy Dobrú chuť!
Zelený video recept – vegetariánsky šalát, na ktorého prípravu vám stačí jeden hrniec (pekáč). Potrebné suroviny Postup prípravy Dobrú chuť!
V tomto (video) recepte sa dozviete návod na výrobu domácej kyslej sudovej kapusty, tak ako ju robím ja. A verte mi, je naozaj výborná a zdravá!
Rukola je taká potvora. Nie každému chutí. Niekto hovorí, že je horká, iný že páli. A vyzerá ako púpava. Veď je to len taká burina! No jedol by ju niekto? Veru jedol! Rukola je totiž zdravá – obsahuje kopec vitamínov, minerálov, stopových prvkov… A jej mierne pálivú chuť je možné...
Šalát s grilovanou cuketou vyvracia mýtus, že zeleninový šalát musí byť iba zo surovej zeleniny, inak by sme to my „bylinožravce“ vôbec nejedli. Mám ho rád aj preto, lebo grilovaná zelenina mu dodáva „hutnejšiu“ podobu, takže človek má hneď lepší pocit, že zjedol niečo poriadne čo aj trochu zasýti. Potrebujeme...
Výborný zeleninový šalát s polníčkom a grilovanými šampiňónmi. Polníček – teda Valeriánka poľná, inak nazývaný aj Poľný šalát, je bohatý na vitamín C, obsahuje tiež železo a draslík. Má jemnú chuť a dá sa preto konzumovať priamo vo väčšom množstve aj bez tepelnej úpravy (narozdiel od takej rukoly, ktorá býva...
Toto je recept na skvelé muffiny, podľa ktorého ich hravo zvládnu upiecť aj deti. Napríklad naša Ivanka to dala skoro celé sama, ja som pomáhal iba s rozložením mixéra na miešanie cesta a obsluhou rúry pri samotnom pečení. Váženie – ach, tie dekagramy a decilitre :-), miešanie a plnenie košíkov už zabezpečovala ona.
Na cestovinový šalát potrebuješ balík tricolore cestovín (400-500g) 1 malú cuketu 1 červenú papriku 3 paradajky plechovku kukurice sáčok zelených olív bez kôstky kocku údeného tofu trochu (olivového) oleja soľ, čierne korenie, kari korenie Postup prípravy Cestoviny uvar podľa návodu. Po scedení vody k nim pridaj jednu lyžicu olivového oleja,...
Varíme rýchlo, lacno a hlavne veľa: Neviem, ako sa to odborne volá a je mi to jedno. Hlavne, že sa to robí relatívne rýchlo, jedia to aj deti, dá sa to prekladať vínom a je toho dostatočné množstvo. 🙂
Kuchársky recept na výborné sobotné jedlo, ktoré zvládne aj priemerne (ne)šikovný majster varešky. A tá vôňa! Nechal som sa inšpirovať týmto receptom. A pozrite, čo z toho vzišlo :-). Suroviny a postup prípravy Ingrediencie aj postup prípravy je jasný z fotografií. Zemiaky narezať (nie prerezať!), povkladať klobásu, slaninku a cibuľu, zasypať...
O tomto čase (takto v strede leta) sú obchody a trhoviská plné perfektnej, čerstvej a hlavne mladej zeleniny. Mladá zelenina má oveľa lepšiu chuť, je lahodnejšia až sladkastá, rýchlo sa uvarí, no proste je to pôžitok pre jazyk i dušu. Potrebné suroviny Na dobrú zeleninovú polievku budete potrebovať rôzne druhy...