Zemiaková harmonika
Kuchársky recept na výborné sobotné jedlo, ktoré zvládne aj priemerne (ne)šikovný majster varešky. A tá vôňa! Nechal som sa inšpirovať týmto receptom. A pozrite, čo z toho vzišlo :-).
Suroviny a postup prípravy
Ingrediencie aj postup prípravy je jasný z fotografií. Zemiaky narezať (nie prerezať!), povkladať klobásu, slaninku a cibuľu, zasypať korením a piecť pod alobalom. Tesne pred dopečením posypať strúhaným syrom.
Moje hodnotenie
U tohto receptu platí staré známe pravidlo – keď dáte dokopy samé dobré veci… Teda, je s tým trochu piplačka. A chuťovo rovnaký efekt sa dá vlastne dosiahnuť i tak, že suroviny jednoducho vysypete na plech, premiešate a pečiete. Samozrejme s tým vedomím, že to už nebudú zemiakové harmoniky, ale klasická „živánska“ (viď ľavú stranu plechu na fotkách). Ale to je už iný príbeh… 🙂
Moc vyborné trocha zdlhava priprava ale stalo to zato
VYZERA TO SUPER A JEDNODUCHO URCITE VYSKUSAM…