Šalát s rukolou a slnečnicovými semienkami

Rukola je taká potvora. Nie každému chutí. Niekto hovorí, že je horká, iný že páli. A vyzerá ako púpava. Veď je to len taká burina! No jedol by ju niekto? Veru jedol! Rukola je totiž zdravá – obsahuje kopec vitamínov, minerálov, stopových prvkov… A jej mierne pálivú chuť je možné kompenzovať pridaním inej zeleniny.

Ja zvyknem z rukoly pripravovať jednoduchý a rýchly šalát so slnečnicovými semienkami, ktorý každému veľmi chutí. 🙂 Najmä tie semienka slnečnice dávajú tomuto šalátu istú mieru nezvyčajnosti a sú tam naozaj dobré.

Potrebné suroviny

  • Rukola – 1/3 krabičky 100 g (t.j. cca 33g)
  • Ľadový šalát – ½ hlávky
  • Červená paprika (môže byť kápia) – 2 ks
  • Cherry paradajky – podľa veľkosti 6-8 ks
  • Slnečnicové semienka
  • Mozzarela – 1 syr v náleve
  • olivový olej, balzamikový ocot, soľ, oregano, prípadne šalátové korenie

(Všetky suroviny dostať v predajniach Lidl a nie, nie je to reklama, len vám hovorím.)

Postup prípravy

  1. Rukolu premyjeme vodou, osušíme a pokrájame na menšie časti. Stačí pár sekov nožom, nie je potrebné vyrobiť sečku.
  2. Ostatnú zeleninu rovnako umyjeme, osušíme a pokrájame.
  3. Slnečnicové semienka opražíme na suchej panvici do hneda. Nie na prudkom ohni, aby panvica nezačala „dymiť“.
  4. Pridáme aj mozzarelu pokrájanú na malé kúsku.
  5. Všetko spolu dobre premiešame a ochutíme olejom, balzamikom, oreganom, soľou a korením.

Servírovanie

Necháme cca 10 minút postáť, aby sa prepojili chute, ešte raz zamiešame a môžeme servírovať. Podávame s tmavým pečivo, hriankami alebo macesom.

Šalát s rukolou 2


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *