Domáce müsli

Pri výrobe domácich müsli nemusíte striktne dodržiavať žiadny recept. V podstate je skoro jedno, čoho a koľko tam dáte. A navyše, ak si chcete vyrobiť müsli podľa svojej chuti, môžete. Jednoducho pridajte to, na čo máte práve chuť.

Na výrobu domácich müsli podľa Gendza budete potrebovať:

  • balík ovsených vločiek (400g)
  • lieskové alebo vlašské oriešky (cca 50g = za hrsť)
  • rovnaké množstvo iných lúpaných jadierok (slnečnica, tekvica, sezam, …)
  • pol pohára oleja
  • pohár 100% jablkovej šťavy
  • dve veľké lyžice medu
  • sušené ovocie podľa chuti (banány, hrozienka, jablká, tropické ovocie, …)
Domáce müsli

Všetky ingrediencie dáme na plech a dobre premiešame.

Do hlbšieho plechu na pečenie vysypeme ovsené vločky. Pridáme na drobno posekané oriešky, slnečnicové jadierka, olej, jablkovú šťavu a med. Všetko spolu poriadne zamiešame a šup do rúry.

Pečieme na cca 200 stupňoch, asi pol hodinu. Závisí však od veľkosti plechu a hrúbky zmesi. Množstvo na obrázku je robené z dvojnásobnej dávky (dva balíky ovsených vločiek = 800g). Piekol som ho preto až hodinu.

Domáce müsli

Pečieme aspoň pol hodinu, kým musli nechytia „šrtkovitú“ konzistenciu.

Počas pečenia zmesku často premiešavame, pretože ovsené vločky sa zvyknú radi pripáliť. Müsli sú hotové vtedy, keď vločky zhnednú, odparí sa vlhkosť a celá zmes dostane „štrkovitý“ charakter. To spoznáte tak, že pri sypaní na plech to chrastí ako keby ste sypali jemný štrk.

Po vychladnutí pridáme nasekané sušené ovocie, hrozienka, alebo drvenú čokoládu. Zavrieme do krabice a v príhodnú chvíľu vyberieme a zjeme. Dobrú chuť!


Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

1 Reakcia

  1. nada píše:

    trochu inak
    Ja som dala na plech 1 balik ovsennych vlociek a niekolko kuskov masla (1/4). zapiekla som to na 5 minut. Asi 2x som to premiesala. Potom som pridala posekane lieskovce ( rozbila som ich tlcikom na maso), hrozienka a poliala som to medom (od oka priamo z pohara ). Piekla som dalej asi 7 minut. Obcas som to premiesala. Do vychladnuteho som pridala posekanu cokoladu. Ked to chladne treba to premiesat, lebo sa to lepi na plech a tvrdne to. vysledok je mnaaam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.