Novoročné predsavzatia

Ako každým rokom, rovnako ako 2/3 Slovákov, i ja si dávam Novoročné predsavzatia. I keď z roka na rok to mám ťažšie a ťažšie. To viete, my dokonalí to zas nemáme na tomto svete také jednoduché. Už od polovice decembra totiž vymýšľam v čom by som sa mohol zlepšiť, kde pridať a kde zas ubrať, aké zlozvyky by som mohol tento rok vykynožiť a aké dobré vlastnosti si osvojiť. Vymýšľam a vymýšľam, no nič. Fakt som na nič neprišiel. Až včera ráno, konečne som na to došiel.

Tu sú teda moje tohtoročné Novoročné predsavzatia:

Začnem fajčiť. Nie je nič jednoduchšie a pritom je to úplné super zlozvyk. A keď už mám fajčiť, tak poriadne. Hlavne na verejných priestranstvách, na autobusových zastávkach, v reštauráciách, povedľa malých detí a občas aj vo výťahu v našom paneláku.

A určite sa budem zle stravovať. 4 x do týždňa obed v nejakej fast food reštaurácii, ostatné dni nebudem obedovať vôbec. Raňajky – tie môžem rovno vynechať a večerať skôr ako o 22:00 nemá s mojím novým predsavzatím zmysel.

A asi začnem aj piť, prípadne skúsim nejaké tie ľahšie drogy. A netreba zabúdať aj na iné závislosti, mal by som sa v okolí poobzerať po hracích automatoch.

A ešte by som chcel tráviť menej času s rodinou. Viac vysedávať v robote, pracovať aj cez víkendy a nakoniec každú voľnú chvíľu obetovať pre kamarátov. No a občas sa tiež poriadne pohádať s manželkou, pripadne si aj udrieť. Niekde si predsa ten stres ventilovať musím.

No poviem vám ľudkovia, už sa na to normálne teším. Takto o rok, to už budem mať hneď niekoľko zlých vlastností, proti ktorým budem môcť od 1. januára 2008 bojovať. To budú nádherné idealistické predsavzatia:

Prestať fajčiť, alebo aspoň znížiť počet cigariet z 30 na 10 denne.

Neprehajdákať celú výplatu na automatoch, nechať doma aspoň 1000 Sk na chleba a rožky pre deti.

Chodiť domov aspoň o 15 minút skôr, aby som stihol deti uložiť do postele a manželka im nemusela ukazovať moju fotku, aby nezabudli ako vyzerám.

A tak mi neostáva nič iné, iba tento rok, rok 2007, nejako pretrpieť. A to želám i vám – držte sa. Život totiž nie až taký krutý, ako si myslíte. Pamätajte: ak máte čo jesť, máte strechu nad hlavou a ste zdravý – ste v podstate veľmi šťastný človek. Ostatné problémy sú len také prkotinky.


Použitá fotografia: piglet-pig-luck-lucky-pig-cute / Autor: pixel2013 / Licencia: Pixabay License

Gendzo

Cez deň pracujem ako IT manažéris. Po nociach robím vlastné web stránky a píšem články. Rád varím, cestujem a lúštim hlavolamy. Vo voľnom čase cvičím power jogu, čítam knihy a hľadám geokešky. A som šťastný majiteľ jednej skvelej manželky a dvoch detí k tomu. www.gendzo.sk/autor/gendzo-macher

1 odpoveď

  1. 08.01.2022

    […] roku 2007 som humorne písal o tom, aké ťažké je vymyslieť zmysluplné novoročné predsavzatia (pretože nefajčím, nedrogujem, ani ženu nebijem). Novoročné predsavzatia však nemusia byť […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.